Válaszd a szabadságot!

Válaszd a szabadságot!

Válaszd a szabadságot!

Mi a szabadság?

Valami olyasmi, hogy ott és úgy élsz ahogy akarod, azt tehetsz meg, amit akarsz, nincsenek korlátjaid és amit teszel azt a szabad akaratodból teszed, nem kényszerít rá semmi és senki!

Ritka az olyan ember, aki teljes szabadságban él, semmi kényszer nincs az életében!

Rengeteg függőség van az életben, amik direkt úgy vannak kitalálva, hogy ha belekóstolsz, akkor ne tudjad letenni, válj rabjává és ne tudj élni nélküle.  Ilyen minden szenvedély, akár a cigaretta, akár az alkohol, vagy rosszabb esetben a kábítószer, a szerencsejáték, de lehet ez egyeseknél az internet, vagy például a pornográfia.

Ha szabad vagy akkor, ha azt mondják most 1 évig nem nyúlhatsz ezekhez, akkor se érzel hiányt, nem okoz stresszt, nem érzed nélkülük üresnek az életed.

Gondolj bele mikor rágyújtasz akkor miért teszed, te irányítod magad vagy a cigi?! Ha úgy gondolod természetesen te, akkor próbáld meg most 1 évig ne gyújts rá és rögtön érezni fogod, hogy a cigi az úr!

Az elsődleges szabadság tehát a káros szenvedélyektől való megszabadulás. Aztán vannak dolgok, amik nem annyira károsak, de mégis nem tudnál meglenni nélkülük. Lehet ez a csokoládé, az édesség, a kedvenc ételed, de lehetsz munkamániás is, aki, ha nem dolgozhat, nem érzi jól magát a bőrében.

Lehetsz az indulatjaidnak a rabja, mert mindig ki lehet hozni a sodrodból. Pedig csak azt lehet kihozni a sodrából, akinek van, akiben nincs belső béke, magabiztosság, erő.

Szabad akkor vagy, ha nincs semmi belső vagy külső kényszerítő erő, te uralod az életed és tudod élvezni a pillanatot, a jelen varázsát és az életet!

A szabadság nagyon fontos tényezője a pénz!

Ha a szabadságról és annak megszerzéséről többet akarsz tudni, iratkozz fel hírlevelemre és olvasd el ingyen a könyvemben.