Válaszd a sikert!

Válaszd a sikert!

Egyszer egy prédikátor, készülni akart a vasárnapi beszédére és nem talált témát. Zavarta a gondolkodásban a gyermeke, ezért gondolta ad neki egy nehéz feladatot. Szétvágott egy újságot, amin egy földgömb volt, nagy kék tengerekkel s gondolta ezzel lefoglalja órákra a fiát, ha megkéri, hogy rakja ki, mint egy puzzlét!

A gyerek azonban már 5 perc múlva kopogott, hogy kész van. Nem akarta elhinni a prédikátor, ezért átment a másik szobába, ahol a gyereket hagyta. A kép valóban ki volt rakva.

A kisgyerek elmondta, hogy ez egy könnyű feladat volt, ugyanis a kép másik oldalán egy ember képe volt és egyértelmű volt minek, hol a helye. Ezért nem a földgömböt rakta ki, hanem az embert, s utána csak megfordította az egészet! Mert, ha az ember rendben van, akkor az egész világ helyreáll! Ez lett a vasárnapi prédikáció témája is!

Ez a fejezet emberi tulajdonságokról fog szólni. Sokan úgy gondolják, hogy az üzleti életben, vagy az MLM-ben a technikai tudás vagy a sok munka az elsődleges. Én egy kicsit megfordítanám a papírt és az emberrel kezdeném. Úgy gondolom, hogyha az ember belül rendben van, akkor a sikerek is jönni fognak és maradandók lesznek.

Ahogy hallottam valakitől egyszer: Nem az embereket használom az üzletem építésére, hanem az üzletet használom az emberek építésére! Úgy gondolom az MLM egy rejtett vezetőképző, ezért is mondják nagyon sokan, hogy az MLM-ben szerzett tudásukat, az élet számos más területén is tudták hasznosítani, alkalmazni. Ezért is igaz, hogy az MLM több mint egy üzlet, ez az üzlet iskolája!

A siker képlete tehát, azokat az emberi tulajdonságokat dolgozza fel, amik, ha megvannak, a helyén vannak, akkor a másik oldalon kifog alakulni és össze fog állni a siker, amire annyira vágyunk!

„Nem az előtted álló hegytől készülsz ki, hanem a bakancsodban levő kavicsoktól!” Robert Service

Lefordítva ez azt jelenti, minél tisztább a bakancsod, annál messzebb juthatsz fájdalmak nélkül.

Azt szokták mondani, hogy mindenkinek akkora üzlete van, amekkorát elbír a személyisége, de talán, ez magára a pénzre is igaz. Nézd meg a lottónyerteseket, hányan jutnak hirtelen számukra felfoghatatlan nagyságú vagyonokhoz és mennyien nem tudnak vele élni és buknak el mindent pár év alatt.

Ezért is szokták azt mondani, hogy minél nagyobb házat akarsz építeni, annál nagyobbnak, mélyebbnek kell lennie az alapnak. Tetszik az MLM-ben kereshető hatalmas vagyon? Hát akkor kérem, tessék jó mélyre ásni, gyökerestől kitépni a rossz gondolati mintákat, paradigmákat és erős, mély alapokat letenni, amire felépülhet, az a milliókat termelő MLM vállalkozás. Nem lehet megspórolni a siker árát!

Ha sokat dolgozol a munkádban, akkor viszonylag jól megélhetsz belőle, de ha sokat dolgozol magadon, akkor gazdag, vagyonos ember leszel! Ez a fejezet tehát egy mélyszántás, egy alapozás, ami nélkül, nem fog menni az üzletépítés, bármilyen üzletben is vagy!

A siker képletét én így fogalmaztam meg: HITxMLM.

Ez csupán egy szójáték és nem jelenti azt, hogy a sikernek feltétele, hogy valaki MLM munkát végezzen. Igazából minden betűnek van jelentése a képletből és nem az MLM-ről fog szólni ez a fejezet. Természetesen, ha sikeres akarsz lenni egy MLM vállalkozásban, akkor ezt a képletet ott is tudod alkalmazni.

A könyvemben találod a részhletes leírást és segítséget, ezért érdemes megvenned!

Néhány gondolatot ebben a videóban is elmondok: