Válaszd a boldogságot!

Válaszd a boldogságot!

Válaszd a boldogságot!

A boldogság, pozitív érzelmekkel jellemezhető mentális állapot, amely a megelégedettségtől az egészen intenzív örömérzésig terjedhet.
A boldogságnak, mint a legtöbb alapvető emberi érzelemnek, számos biológiai, pszichológiai, vallási és filozófiai magyarázata, megközelítése létezik, amelyek megkísérelik definiálni magát a boldogságot, illetve iránymutatást adni arra, hogy érhetjük el vagy honnan ered. –  Wikipedia

Ide talán nem is kellene mást írnom, minthogy vedd meg Szabó Péter, ezzel a címmel megjelent könyvét. Amikor komoly válságban volt az életem és nehéz döntéseket kellett hoznom, nekem nagyon sokat segített a videója, ami szintén ezzel a címmel fut.

Régen így hallottam megfogalmazva, hogy mi is a boldogság:

A boldogság, valaminek a birtoklása, az elvesztés félelme nélkül!

Tehát, akkor vagy boldog, ha birtokolsz valamit, ami neked fontos és nem kell félned, hogy elveszítheted! Ha belegondolsz, akkor ez elég kemény dolog, hisz igazából mindent elveszíthetsz az életben. Elveszítheted a jó állásodat, a jól működő vállalkozásod, az összes vagyonodat, a házad, autód és sajnos a szeretteidet is!

Ha ezek közül valamelyik tesz boldoggá, akkor bizony könnyen elvesztheted vele együtt a boldogságod is.

Kell lennie, egy biztos pontnak, ahova odamenekülhetsz bármikor, amikor vigasztalásra van szükséged, amikor egyedül érzed magad és kell lennie, egy biztos pontnak az életedben, ami biztos nem mozdul ki a helyéből és amit biztos nem veszíthetsz el. Kell lennie az életedben egy kősziklának amire építhetsz, mert, ha csupa homok amire építkezel, akkor jön a vihar és kimossa alólad a talajt!

Azt szokták mondani, ha egyedül nem tudsz boldog lenni és jól érezni magad a bőrödben, akkor valaki mellett sem fog ez menni. Ezek nagyon kemény igazságok és ehhez kell igazán nagy érzelmi intelligencia.

Kívülről nézve, megítélve ez szinte lehetetlen, de aztán ha az ember belekerül egy ilyen helyzetbe, sokak kapnak ehhez, valami természetfeletti erőt, hogy megcsinálják. Mire gondolok?

Olvasd el a könyvemben!

Iratkozz fel hírlevelemre és ingyen elolvashatod!